Navigatie overslaan

Feest! Voorjaar in Oost en West

18 t/m 28 maart 2024 - groep 5, 6 en 7

Voorjaar: alles begint weer te bloeien en het is steeds wat langer licht. Een nieuw begin! Hoe vieren mensen dit in verschillende culturen en landen? Leerlingen ontdekken tijdens dit programma wereldse feesten die te maken hebben met voorjaar en een nieuw begin. Hoe wordt het Perzisch Nieuwjaar gevierd? Wat hoort er bij Pasen in Oekraïne? En waarom is Holi-Phagwa in India zo'n kleurrijk feest? Binnen een programma met verschillende werkvormen denken de kinderen na over hoe zij een nieuw begin zouden willen vieren.

Feest! Voorjaar in Oost en West is een tijdelijk themaprogramma voor groep 5, 6 en 7 in de twee weken voor Pasen.

Incl. bezoek aan de interactieve tentoonstelling Feest! In Oost en West & busvervoer.
Voor partners €150 / normaal tarief €250 per groep, max. 30 leerlingen.

Reserveer een plekje via deze pagina.

Kinderdag: Wanneer voel jij je thuis?

Zaterdag 14 oktober 2023 | 11:00 uur | Schoolkerk Garmerwolde

Je favoriete knuffel, je lievelingseten, het fijnste plekje op de bank: wat maakt jouw huis je thuis? Deze dag is er voor kinderen van alles te doen binnen dit thema in en rond de middeleeuwse kerk van Garmerwolde.

11.00 uur: verhaal over je thuis voelen door verhalenverteller
11.30 uur: koekjes versieren bij OSO (wist je dat oso Surinaams is voor thuis?)
12.00-18.00 uur: ontdekt de Feest!-tentoonstelling in de toren

Deze dag sluit aan bij de Kinderboekenweek en is onderdeel van Oktober Kindermaand. Alle activiteiten zijn gratis, je hoeft je niet aan te melden.

www.kindermaand.nl

Polle de orgeljongen | Kleintje Schnitger

Proefjescircuit: 9-11 oktober 2023 | Kinderconcert: 20 oktober 2023 10:30 uur

Het is vaak het eerste dat kinderen opvalt als ze een kerk binnenstappen: het orgel! Maar hoe komen die mysterieuze, grote instrumenten eigenlijk in Groningen terecht?

In dit project maak je kennis met Arp Schnitger - een beroemde orgelbouwer uit Duitsland. Er is een speciale animatie gemaakt over de spannende reis van de orgels vanuit Hamburg, over de Waddenzee naar Groningen.

Bezoek op vrijdag 20 oktober met je klas het kinderconcert 'Polle de orgeljongen' in de Akerk. De woorden en het orgelspel vertellen samen het verhaal. Voorafgaand kan je met je klas meedoen aan een proefjescircuit in de Lutherse kerk, waarbij je meer leert over hoe een orgel werkt en in elkaar zit.

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, wees er dus snel bij. Het project is ook geschikt voor kinderen met een auditieve beperking. Lees hier meer over het programma. Neem voor meer informatie contact op via info@schoolkerk.nl.


Kleintje Schnitger is een initiatief van Stichting Groningen Orgelstad, Museum aan de A, Groninger Kerken, Binnenstadskerken en Erfgoedpartners. Het is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en Cultuureducatie met Kwaliteit Groningen.

20140313 Groningen Akerk orgel register klaviatuur 1