Navigatie overslaan

De methode

De Schoolkerk is een plek waar geschiedenis, cultuur en levensbeschouwing centraal staan. Hoe was het vroeger, hoe is het nu? Hoe kijken we vandaag naar het leven, en naar elkaar? Wat is belangrijk voor jezelf, en wat voor een ander? Hoe geven we samen de toekomst vorm?

De Schoolkerk biedt uitdagende programma’s, waarin leerlingen zélf aan zet zijn. We geven hen een stem, doen een beroep op hun empathie en verbeeldingskracht. Bij een bezoek aan de Schoolkerk faciliteren wij het groepsproces, we passen daarbij de I ASK-methode toe. Deze methode is ontwikkeld door het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Werkend vanuit I ASK, beschouwen we de gedachten en opmerkingen van de bezoeker, de leerling, als materiaal om mee te werken. Daardoor gaan we écht in gesprek.

Je kunt nu online boeken voor het lespakket Feest! In Oost en West. In de komende jaren breiden het aanbod van de Schoolkerk uit.

Bovenschoolse verenigingen

We nodigen scholenverenigingen in Noord-Nederland uit om partner te worden van de Schoolkerk. Door partner te worden maakt een bovenschoolse vereniging een fundamentele keuze. Een keuze voor het bewust agenderen van identiteit, voor positief omgaan met verschillen en overeenkomsten tussen kinderen in de klas - door de vereniging als geheel én concreet in de klas.

Als partner kan de vereniging de toekomst van de Schoolkerk mede vormgeven, op basis van evaluatie van programma's en in gesprek met de Stichting Oude Groninger Kerken (eigenaar van de Schoolkerk). De Schoolkerk biedt daarnaast mogelijkheid voor het ontwikkelen van nieuwe lesprogramma's, of het ontwerp van projecten in het kader van bijvoorbeeld Cultuureducatie Met Kwaliteit. Neem voor meer informatie contact met ons op en lees de brochure.

Op maat

Heb je een specifieke wens voor de Schoolkerk? Neem dan contact met ons op, dan onderzoeken we de mogelijkheden.

Vanaf schooljaar 21/22 meer!

We zijn druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe lespakketten voor het komende schooljaar.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de (kwartaal-)nieuwsbrief!